Description
The Human Body in Health and Illness 5th Edition By Herlihy -Test Bank
Chapter 5: Microbiology Basics
Test Bank
MULTIPLE CHOICE
1. Which of the following is defined as a disease-producing microorganism?
|
a. |
Normal flora |
|
b. |
Pathogen |
|
c. |
Arthropod |
|
d. |
Parasite |
ANS: B
2. Which word best characterizes Typhoid Mary?
|
a. |
Immune |
|
b. |
Symptomatic |
|
c. |
Carrier |
|
d. |
Fomite |
ANS: C
3. Which of the following describes the signs and symptoms that develop in response to a pathogen?
|
a. |
Syndrome |
|
b. |
Allergy |
|
c. |
Infection |
|
d. |
Immunity |
ANS: C
4. Influenza is best described as a(n)
|
a. |
localized infection. |
|
b. |
allergic reaction. |
|
c. |
bacterial infection. |
|
d. |
systemic infection. |
ANS: D
5. Cocci, bacilli, and curved rods are classified as
|
a. |
viruses. |
|
b. |
pathogens. |
|
c. |
bacteria. |
|
d. |
parasites. |
ANS: C
6. Bacteria
|
a. |
include cocci, bacilli, and curved rods. |
|
b. |
are not part of the normal flora of the intestines. |
|
c. |
cause mycotic infections. |
|
d. |
include mold and yeast. |
ANS: A
7. An abscess is
|
a. |
an example of a systemic infection. |
|
b. |
always viral in origin. |
|
c. |
an example of a mycotic infection. |
|
d. |
an example of a localized infection. |
ANS: D
8. Which of the following is least descriptive of staphylococci?
|
a. |
Grapelike arrangement |
|
b. |
Bacterial |
|
c. |
Gram-positive |
|
d. |
Underlying cause of rheumatic fever |
ANS: D
9. Rickettsiae are
|
a. |
classified as fungi. |
|
b. |
viruses. |
|
c. |
often carried by fleas, ticks, and body lice. |
|
d. |
arthropod vectors. |
ANS: C
10. Streptococci and staphylococci are
|
a. |
viruses. |
|
b. |
gram-positive bacteria. |
|
c. |
arthropods. |
|
d. |
parasites. |
ANS: B
Reviews
There are no reviews yet.