Description
The Language of Medicine 11th Edition By Chabner – Test Bank
Chapter 04: Prefixes
Chabner: The Language of Medicine, 11th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. Pertaining to between the ribs:
| a. | Intracostal | 
| b. | Infracostal | 
| c. | Costochondral | 
| d. | Mediastinal | 
| e. | Intercostal | 
ANS: E REF: p. 116 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
2. Pertaining to the opposite side:
| a. | Bilateral | 
| b. | Contralateral | 
| c. | Unilateral | 
| d. | Contraindication | 
| e. | Ipsilateral | 
ANS: B REF: p. 114 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
3. Protrusion of an eyeball:
| a. | Cystocele | 
| b. | Inguinal hernia | 
| c. | Exopthalmos | 
| d. | Ectopic | 
| e. | Exophthalmos | 
ANS: E REF: p. 115 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
4. A congenital anomaly:
| a. | Cerebral ischemia | 
| b. | Pseudocyesis | 
| c. | Hemiglossectomy | 
| d. | Syndactyly | 
| e. | Acromegaly | 
ANS: D REF: p. 119 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
5. Symbiosis:
| a. | Parasitism is an example | 
| b. | Symmetric organs | 
| c. | Biopsy | 
| d. | Group of symptoms | 
| e. | Prolapse of the uterus | 
ANS: A REF: p. 119 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
6. Symptoms preceding an illness:
| a. | Apnea | 
| b. | Syndrome | 
| c. | Euphoria | 
| d. | Prodrome | 
| e. | Prognosis | 
ANS: D REF: p. 117 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
7. Before meals:
| a. | Prenatal | 
| b. | Anti cibum | 
| c. | Postpartum | 
| d. | Antenatal | 
| e. | Ante cibum | 
ANS: E REF: p. 112 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
8. Antibodies:
| a. | Bacteria | 
| b. | Protein substances made by leukocytes | 
| c. | Phagocytes | 
| d. | Produced by erythrocytes to fight disease | 
| e. | Antibiotics | 
ANS: B REF: p. 120 OBJ: Understand antigen-antibody reactions.
9. Symphysis:
| a. | Bifurcation | 
| b. | Symptoms occurring together | 
| c. | Living organisms that grow together for mutual benefit | 
| d. | Bones that grow together, as in the pelvis | 
| e. | Synthesis of substances | 
ANS: D REF: p. 119 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
10. Ultrasonography:
| a. | X-ray recording of sound waves | 
| b. | Amniocentesis | 
| c. | Sound waves and echoes are used to create an image | 
| d. | Radioactive material is injected and sound waves are recorded | 
| e. | Abdominal x-ray recording | 
ANS: C REF: p. 124 OBJ: Use prefixes to build and define terms.
Reviews
There are no reviews yet.