testbankzip

Anatomy Physiology 7th Edition By Patton Thibodeau - Test Bank

Anatomy Physiology 7th Edition By Patton Thibodeau – Test Bank

$20.00

Edition:
7th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Anatomy Physiology 7th Edition By Patton Thibodeau – Test Bank

Patton and Thibodeau: Anatomy & Physiology, 7th Edition

Chapter 5: Tissues

Test Bank

TRUE/FALSE

1. Matrix may be defined as the living intracellular material surrounding the cells of a tissue.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 128

TOP: Tissues

2. The study of how the primary germ layers differentiate into different kinds of tissues is called histogenesis.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 128

TOP: Embryonic Development of Tissues

3. Epithelial tissue attaches to connective tissue by means of a basement membrane.

ANS:TDIF: Memorization

REF: Page 131 | Page 132 TOP: Generalizations About Epithelial Tissue

4. Epithelial tissue is moderately vascular, which results in very little blood loss when cuts occur.

ANS:F DIF:SynthesisREF: Page 132

TOP: Generalizations About Epithelial Tissue

5. Epithelial tissue is characterized by large amounts of intercellular matrix and few cells.

ANS: F DIF: Memorization REF: Page 131

TOP: Generalizations About Epithelial Tissue

6. Transitional epithelium is unique in that it is composed of differing cell shapes in a stratified, or layered, epithelial sheet.

ANS: T DIF: Memorization REF: Page 133

TOP: Classification Based on Layers of Cells

7. Stratified columnar epithelium is the most common type of epithelium and is found in many areas throughout the body.

ANS:F DIF:ApplicationREF: Page 134

TOP: Classification Based on Layers of Cells

8. Stratified transitional epithelium, such as is found in the urinary bladder, allows for distention.

ANS:TDIF:ApplicationREF: Page 135

TOP: Classification Based on Layers of Cells

9. Compound exocrine glands have one duct and secrete two or more products.

ANS:F DIF:ApplicationREF: Page 137

TOP: Glandular Epithelium

10. Mammary glands are endocrine glands that produce milk.

ANS:F DIF:SynthesisREF: Page 138

TOP: Glandular Epithelium

11. Salivary glands are an example of ductless exocrine glands.

ANS:F DIF:SynthesisREF: Page 138

TOP: Glandular Epithelium

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Anatomy Physiology 7th Edition By Patton Thibodeau – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *