testbankzip

Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus - Test Bank

Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus – Test Bank

$20.00

Edition:
10th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus – Test Bank

Humanities through the Arts, 10e (Jacobus)

Chapter 1   The Humanities: An Introduction

1) Broad areas of human creativity involving the analysis of values are collectively referred to as

A) the humanities.

B) scientific methodologies.

C) the arts and sciences.

D) the history of mankind.

Answer:  A

Explanation:  The humanities are described as broad areas of human creativity and study, such as philosophy, history, social sciences, the arts, and literature distinct from the sciences.

Page Ref: 1

Learning Objective:  Know that the discipline of humanities is a study of human values.; Exemplify the background information required to appreciate David Blume’s The Eternal City.

Bloom’s:  3. Apply; 2. Comprehension

2) The text emphasizes studying the humanities through

A) the arts.

B) the sciences.

C) philosophy.

D) literature.

Answer:  A

Explanation:  The text establishes its approach to studying the humanities through the arts. The author contends that values are clarified in enduring ways via the arts.

Page Ref: 3

Learning Objective:  Know that the discipline of humanities is a study of human values.

Bloom’s:  1. Knowledge; 2. Comprehension

3) Cave art reveals that

A) Art has a geographical connection.

B) from the beginning, humans instinctively made revealing forms.

C) animals have been important in the development of values.

D) Art is a sacred matter.

Answer:  B

Explanation:  From the beginning, our species instinctively had an interest in making revealing forms.

Page Ref: 3

Learning Objective:  Know that the discipline of humanities is a study of human values.

Bloom’s:  1. Knowledge; 2. Comprehension

4) Which statement best corresponds with the author’s approach to the humanities?

A) The commercial success of a work of art is the best way to understand its value.

B) Matters of taste are indisputable; beauty is in the eye of the beholder.

C) Going beyond the facts to the values that evoke our feelings.

D) It is nearly impossible to fully analyze works of art that are not considered beautiful.

Answer:  C

Explanation:  We learn to recognize the values illuminated in such works as well as to understand the ways they are expressed. Such development is the meaning of “education” in the sense in which we have been using the term.

Page Ref: 3

Learning Objective:  Recognize that “knowledge about” a work of art can lead to “knowledge of” the work of art.

Bloom’s:  1. Knowledge; 2. Comprehension

5) The organization of a medium that clarifies or reveals a subject matter is described as

A) artistic form.

B) emotional form.

C) sensuous form.

D) receptive form.

Answer:  A

Explanation:  Artistic form is the organization or composition of a medium that clarifies or reveals a subject matter.

Page Ref: 12

Learning Objective:  Recognize the importance of the structural and artistic forms of paintings.; Define artistic form.

Bloom’s:  1. Knowledge

6) Why must artists make the structure interesting?

A) Because we often respond to artistic form without awareness of its effect.

B) Because we are most impressed by commercially successful works of art.

C) Because we actively seek to engage with structural components.

D) Because we are unable to form an opinion without structure.

Answer:  A

Explanation:  Because we often respond to artistic form without being conscious that it is affecting us, the painter must make the structure interesting.

Page Ref: 7

Learning Objective:  Recall the characteristic features of the arts.

Bloom’s:  1. Knowledge; 2. Comprehension

7) What is the subject matter of Blume’s The Eternal City?

A) Self-portrait

B) Geometry

C) African culture

D) Fascism

Answer:  D

Page Ref: 7

Learning Objective:  Exemplify the background information required to appreciate David Blume’s The Eternal City.

Bloom’s:  3. Apply; 2. Comprehension

8) Which statement best describes Robert Herrick’s poem, “The Pillar of Fame”?

A) It lacks a clearly defined structure.

B) Its visual formal structure illuminates the subject of fame.

C) Its structure and the theme are unrelated.

D) It conveys objectivity.

Answer:  B

Explanation:  The design of Herrick’s poem has a visual formal structure (pillar-shaped) that illuminates its (fame) subject matter. His poem achieves the blending of ideas and objects, of the abstract and the concrete, through its structure.

Page Ref: 13

Learning Objective:  Identify connections between subject matter and artistic form in the poem “The Pillar of Fame” by Robert Herrick.

Bloom’s:  1. Knowledge; 2. Comprehension

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Original price was: $30.00.Current price is: $25.00.