testbankzip

Principles of Anatomy & Physiology 14th edition by Gerard J Tortora - Test Bank

Principles of Anatomy & Physiology 14th edition by Gerard J Tortora – Test Bank

$20.00

Edition:
14th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Principles of Anatomy & Physiology 14th edition by Gerard J Tortora – Test Bank

Package Title: Testbank

Course Title: pap14

Chapter Number: 05

Question type: Multiple Choice

1) Another name for the subcutaneous layer is

a) Dermis

b) Epidermis

c) Stratum corneum

d) Stratum basale

e) Hypodermis

Answer: e

Difficulty: Easy

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

2) Which layer of the skin is composed of a keratinized stratified squamous epithelium?

a) Epidermis

b) Dermis

c) Hypodermis

d) Subcutaneous layer

e) Corpuscle

Answer: a

Difficulty: Easy

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

3) Keratin

a) is a protein.

b) is secreted by plasma cells to help protect the body from viruses.

c) is made by melanocytes only.

d) is both a protein and made by melanocytes only.

e) All of these choices are correct.

Answer: a

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

4) Which pigment secreted by specialized cells in the skin is capable of absorbing ultraviolet light?

a) Keratin

b) Melanin

c) Melatonin

d) Carotene

e) Collagen

Answer: b

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

5) Which epidermal cell has a role in immunity and disease resistance?

a) Intraepidermal macrophages (Langerhans cells)

b) Keratinocytes

c) Melanocytes

d) Tactile epithelial cells (Merkel cells)

e) Podocytes

Answer: a

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

6) Which layer of the epidermis is composed of a single row of cuboidal or columnar keratinocytes?

a) Stratum basale

b) Stratum spinosum

c) Stratum granulosum

d) Stratum lucidum

e) Stratum corneum

Answer: a

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

7) Which layer of the epidermis contains layers of flattened keratinocytes that are going through apoptosis?

a) Stratum basale

b) Stratum spinosum

c) Stratum granulosum

d) Stratum lucidum

e) Stratum corneum

Answer: c

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

8) The stratum lucidum

a) contains lamellar granules.

b) lies just above the stratum basale.

c) is the layer used in a skin graft.

d) is present only in thick skin.

e) can consist of up to 25-30 layers of dead keratinocytes.

Answer: d

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

9) Constant exposure of skin to friction stimulates the formation of a callus, which is the thickening of the _____ of the epidermis.

a) stratum basale

b) stratum spinosum

c) stratum granulosum

d) stratum lucidum

e) stratum corneum

Answer: e

Difficulty: Medium

Study Objective 1: SO 5.1 Describe the general structure of skin.

Study Objective 2: SO 5.1.1 Describe the layers of the epidermis and the cells that compose them.

Section Reference 1: Sec 5.1 Structure of the Skin

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Principles of Anatomy & Physiology 14th edition by Gerard J Tortora – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *