testbankzip

Psychological Science 5th Edition By Michael Gazzaniga - Test Bank

Psychological Science 5th Edition By Michael Gazzaniga – Test Bank

$20.00

Edition:
5th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Psychological Science 5th Edition By Michael Gazzaniga – Test Bank

CHAPTER 05: Sensation and Perception

MULTIPLE CHOICE

1.Taj wants to create a robot that has sensation but not perception. The robot should:

A.

react to light but not to the stimuli for taste, smell, or touch.

B.

detect external energy sources but not interpret them.

C.

understand what things are but be unable to respond to them.

D.

construct useful information but be unable to remember it.

ANS: B DIF: Moderate REF: 5.1 How Does Perception Emerge from Sensation?

OBJ:5.1A

NAT:APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology | APA Goal 2, Scientific Inquiry and Critical ThinkingMSC:Understanding

2.Anna is reading her psychology text. The activation of receptors in her retina is called ________; her interpretation of the stimuli as particular words is termed ________.

A.

sensation; sensation as well

C.

perception; sensation

B.

sensation; perception

D.

perception; perception as well

ANS: B DIF: Easy REF: 5.1 How Does Perception Emerge from Sensation?

OBJ: 5.1A NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology

MSC:Remembering

3.________ is the body’s detection of external or internal sensory stimuli, whereas ________ is its further processing, organizing, and interpreting of those stimuli.

A.

Sensation; perception

C.

Transduction; perception

B.

Perception; sensation

D.

Perception; transduction

ANS: A DIF: Easy REF: 5.1 How Does Perception Emerge from Sensation?

OBJ: 5.1A NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology

MSC:Remembering

4.Amadi is listening to John play the guitar. When John plays a note, the vibrations of the air are picked up by auditory receptors in his ear and sent to his brain. In Amadi’s brain, the information from the receptors is analyzed to produce the experience of a musical note. The pickup of information by receptors in the ear is ________; the processing to produce the experience of a musical note is ________.

A.

sensation; perception

B.

bottom-up processing; sensation

C.

perception; sensation

D.

top-down processing; bottom-up processing

ANS: A DIF: Moderate REF: 5.1 How Does Perception Emerge from Sensation?

OBJ: 5.1A NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology

MSC:Understanding

5.Our perception of the world is most like a:

A.

digital camera that takes snapshots.

B.

cell phone camera that takes movies without sound.

C.

video camera that takes movies with sound.

D.

film that has been edited to convey a theme.

ANS: D DIF: Difficult REF: 5.1 How Does Perception Emerge from Sensation?

OBJ:5.1A

NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology | APA Goal 2, Scientific Inquiry and Critical Thinking MSC: Applying

6.The physical properties of a stimulus are translated into neural impulses in a process called:

A.

perception.

C.

sensation.

B.

transduction.

D.

coarse coding.

ANS:BDIF:Easy

REF:5.1 Sensory Information Is Translated into Meaningful Signals

OBJ: 5.1B NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology

MSC:Remembering

7.After transduction, most of the sensory neural information passes through which structure?

A.

hypothalamus

C.

thalamus

B.

hippocampus

D.

amygdala

ANS:CDIF:Easy

REF:5.1 Sensory Information Is Translated into Meaningful Signals

OBJ: 5.1B NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology

MSC:Remembering

8.Because the brain cannot process physical stimuli directly, it must convert the stimuli into chemical and electrical signals that can be interpreted by the brain. This process is known as:

A.

coarse coding.

C.

transduction.

B.

perceptual constancy.

D.

sensory adaptation.

ANS:CDIF:Easy

REF:5.1 Sensory Information Is Translated into Meaningful Signals

OBJ: 5.1B NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology

MSC:Remembering

9.During transduction, most sensory information is transmitted first to the ________ before it is sent to the ________, where it is interpreted as sight, sound, touch, or taste.

A.

thalamus; cortex

C.

thalamus; amygdala

B.

cortex; thalamus

D.

amygdala; cortex

ANS:ADIF:Moderate

REF:5.1 Sensory Information Is Translated into Meaningful Signals

OBJ: 5.1B NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology

MSC:Remembering

10.Hannah is having dinner at a Mexican restaurant. When she tries the three kinds of sauces to see how hot they are, she is assessing ________ differences. When she compares the taste of her margarita to the taste of her friend’s Mexican beer, she is assessing a ________ difference.

A.

qualitative; qualitative

C.

quantitative; quantitative

B.

qualitative; quantitative

D.

quantitative; qualitative

ANS:DDIF:Moderate

REF:5.1 Sensory Information Is Translated into Meaningful Signals

OBJ: 5.1B NAT: APA Goal 1, Knowledge

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Psychological Science 5th Edition By Michael Gazzaniga – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *