testbankzip

Sense And Nonsense About Crime, Drugs, and Communities 8th Edition by Samuel Walker - Test Bank

Sense And Nonsense About Crime, Drugs, and Communities 8th Edition – Test Bank

$20.00

Edition:
8th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Sense And Nonsense About Crime, Drugs, and Communities 8th Edition by Samuel Walker – Test Bank

Test Bank and Answer Key

TRUE/FALSE

1.Nationally, there are 2.2 sworn officers per 1,000 people in the United States.

ANS: T

REF: 5-3

2. The police-population ratio is meaningless as a measure of police effectiveness.

ANS: T

REF: 5-3

3.The Kansas City Preventive Patrol experiment proved that the level of police patrol correlates to a deterrent effect.

ANS: F

REF: 5-5

4.Crackdowns are a modern innovative policing strategy that are focused and draw on partnerships with noncriminal justice agencies.

ANS: F

REF: 5-10—5-12

5.Faster response time would not produce more arrests because police are called to few crimes in progress.

ANS: T

REF: 5-15—5-16

6.Problem-oriented policing is a get tough approach to policing characterized by a short burst of intensive law enforcement involving many arrests of “problem” people.

ANS: F

REF: 5-18

7.The majority of arrests are made by detectives who solve the crime based on leads from the victim or a witness.

ANS: F

REF: 5-31—5-33

8.There is reason to believe that the exclusionary rule has professionalized police.

ANS: T

REF: 5-39

9.Despite the Miranda warning a substantial proportion of suspects waive their rights and confess to police.

ANS: T

REF: 5-41—5-42

10.Felony suspects are typically young, well educated, and savvy at manipulating bureaucracies.

ANS: F

REF: 5-42—5-43

11.Providing suspects with a Miranda warning results in a net effect of a significant loss of convictions.

ANS: F

REF: 5-41—5-43

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sense And Nonsense About Crime, Drugs, and Communities 8th Edition – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *