testbankzip

Social Psychology 6th Canadian Edition By Aronson - Test Bank

Social Psychology 6th Canadian Edition By Aronson – Test Bank

$20.00

Edition:
6th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Social Psychology 6th Canadian Edition By Aronson – Test Bank

Chapter 4

 

1) According to the authors, it is not easy to understand and explain other people’s behaviour because

A) other people work to hide their motivations and intentions.

B) we only have access to observable behaviours.

C) we overestimate the effect that the situation has on social behaviour.

D) social behaviour is often random.

E) social behaviour is often performed without conscious awareness.

Answer: B

Type: MC Page Ref: 75-76 Skill: Recall Difficulty: Easy

2) According to the authors, why are reality TV shows like Survivor of interest to viewers from a social psychological perspective?

A) They provide a valuable lesson about how you should not trust people’s verbal statements.

B) Reality TV allows psychologists a cost-effective way to study causal relationships.

C) They provide an interesting and convenient way to test one’s theories of social perception.

D) Unlike real life, it is easy to see what people’s true motivations are.

E) It is possible to determine if people are lying to one another.

Answer: C

Type: MC Page Ref: 75-76 Skill: Recall Difficulty: Moderate

3) Professor Axelrod is interested in how others interpret the appearance and behaviours of attractive versus unattractive people. Professor Axelrod is most likely to be interested in

A) personality theory.

B) attribution theory.

C) lie detection.

D) social encoding.

E) social perception.

Answer: E

Type: MC Page Ref: 75-76 Skill: Applied Difficulty: Moderate

4) _______ is defined as how we form impressions of other people and make inferences about them.

A) Social encoding

B) Covariation

C) Social perception

D) Attribution theory

E) Social inference

Answer: C

Type: MC Page Ref: 76 Skill: Recall Difficulty: Easy

5) The way people communicate intentionally or unintentionally without words is called

A) body language.

B) proxemics.

C) nonverbal communication.

D) emotional responsiveness.

E) self-presentation.

Answer: C

Type: MC Page Ref: 76 Skill: Recall Difficulty: Easy

6) Sheila fancies herself an extravert. She smiles a lot and gestures dramatically as she talks. This example best illustrates the use of nonverbal behaviour to

A) convey attitudes.

B) express emotions.

C) contradict personal beliefs.

D) facilitate verbal communication.

E) communicate personality traits.

Answer: E

Type: MC Page Ref: 76 Skill: Applied Difficulty: Moderate

7) Eva and her roommate haven’t been getting along lately. Every time Eva enters the room, her roommate looks away and turns her body so that her back is to Eva. This example best illustrates the use of nonverbal behaviour to

A) express emotion.

B) facilitate verbal communication.

C) contradict verbal communication.

D) convey attitudes.

E) communicate personality traits.

Answer: D

Type: MC Page Ref: 76 Skill: Applied Difficulty: Moderate

8) Consider the following quote from Ralph Waldo Emerson (1860): “An eye can threaten like a loaded and leveled gun, or can insult like hissing or kicking; or, in its altered mood, by beams of kindness, it can make the heart dance with joy.” Emerson was most likely referring to _______ using nonverbal communication.

A) inhibiting verbal communication

B) conveying attitudes

C) communicating one’s personality traits

D) contradicting the spoken word

E) facilitating verbal communication

Answer: B

Type: MC Page Ref: 76-77 Skill: Applied Difficulty: Moderate

9) On your birthday, you arrive home and are overjoyed to find a large bouquet of flowers from your best friend. Your eyes grow wide and a broad smile crosses your face. You laugh in delight. This example best illustrates _______ as a primary use of nonverbal behaviour.

A) expressing emotion

B) universality

C) communicating one’s personality traits

D) facilitating verbal communication

E) conveying attitudes

Answer: A

Type: MC Page Ref: 77-79 Skill: Applied Difficulty: Easy

10) Padma is on the phone when her roommate enters the room. Padma signals to her roommate to be quiet by pointing to the phone, shaking her head, and placing a raised index finger in front of her mouth. This example illustrates the use of nonverbal communication to _______ verbal communication.

A) contradict

B) duplicate

C) expand

D) substitute for

E) augment

Answer: D

Type: MC Page Ref: 77 Skill: Applied Difficulty: Moderate

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Social Psychology 6th Canadian Edition By Aronson – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *