testbankzip

Social Psychology International Edition 9th Edition by Saul Kassin - Test Bank

Social Psychology International Edition 9th Edition by Saul Kassin – Test Bank

$20.00

Edition:
9th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Social Psychology International Edition 9th Edition by Saul Kassin – Test Bank

CHAPTER 5: STEREOTYPES, PREJUDICE, AND DISCRIMINATION

MULTIPLE CHOICE

1.Prejudice and discrimination based on a person’s racial background, or institutional and cultural practices that promote the domination of one racial group over another, is known as

a.

racism.

b.

implicit racism.

c.

modern racism.

d.

ambivalent racism.

ANS: A REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Factual NOT: New

2.Prejudice and discrimination based on a person’s gender, or institutional and cultural practices that promote the domination of one gender over another, are known as

a.

sexism.

b.

implicit sexism.

c.

hostile sexism.

d.

ambivalent sexism.

ANS: A REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Factual NOT: New

3.The ABCs of social psychology are affect, behavior, and cognition. Put the three major concepts of Chapter 5 in this ABC order by considering whether they correspond to affect, behavior, or cognition.

a.

Stereotyping, prejudice, discrimination

b.

Prejudice, discrimination, stereotyping

c.

Discrimination, prejudice, stereotyping

d.

Stereotyping, discrimination, prejudice

ANS: B REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Conceptual

4.Which of the following is not discrimination?

a.

Believing that baby-faced men are harmless

b.

Giving a pink toy to a girl and a blue toy to a boy

c.

Signing a petition to keep a minority group out of the neighborhood

d.

Hiring a thin candidate rather than an obese one with the same credentials

ANS: A REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Conceptual

5.Bridgette thinks short people are lazy, and Barbara refuses to let short people join her book club. Bridgette is exhibiting _____, whereas Barbara is exhibiting _____.

a.

discrimination; prejudice

b.

stereotyping; discrimination

c.

prejudice; stereotyping

d.

prejudice; discrimination

ANS: B REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Applied

6.Samantha thinks that all social psychology professors are intelligent, attractive, and fabulously good dancers. This is an example of

a.

prejudice.

b.

discrimination.

c.

social categorization.

d.

a stereotype.

ANS: D REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Applied

7.Bonnie dislikes all lawyers. This is an example of

a.

prejudice.

b.

discrimination.

c.

social categorization.

d.

a stereotype.

ANS: A REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Applied

8.Negative feelings directed at others strictly because of their membership in a particular social category is called

a.

discrimination.

b.

prejudice.

c.

the outgroup homogeneity effect.

d.

the ingroup homogeneity effect.

ANS: B REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Factual

9.Stereotypes differ from prejudice and discrimination in that stereotypes concern

a.

positive feelings about a social group.

b.

negative feelings about a social group.

c.

positive or negative beliefs about a social group.

d.

negative behavior directed at members of a social group.

ANS: C REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Conceptual

10.A set of beliefs about a group cannot be considered a stereotype if it is

a.

positive.

b.

negative.

c.

true.

d.

None of these

ANS: D REF: The Nature of the Problem: Persistence and Change

OBJ: 1 KEY: Conceptual

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Social Psychology International Edition 9th Edition by Saul Kassin – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Original price was: $30.00.Current price is: $25.00.