testbankzip

Sociology in Our Times 6th Canadian Edition by Murray - Test Bank

Sociology in Our Times 6th Canadian Edition by Murray – Test Bank

$25.00

Edition:
6th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Sociology in Our Times 6th Canadian Edition by Murray – Test Bank

1. What is the process by which people act toward or respond to other people?

a.

social structure

b.

social interaction

c.

psychological behavior

d.

group interaction

ANS: B PTS: 1 REF: page 116 BLM: Remember

2. What is the stable pattern of social relationships that exist within a particular group or society?

a.

social interaction

b.

structurally patterned behaviour

c.

social structure

d.

group interaction

ANS: C PTS: 1 REF: page 117 BLM: Remember

3. What would a sociological perspective attribute homelessness to?

a.

personal problems of the homeless person

b.

the growth of affordable housing

c.

poverty

d.

employment

ANS: C PTS: 1 REF: page 129 BLM: Remember

4. What do most Canadians who have never experienced homelessness tend to take for granted?

a.

happiness

b.

love and acceptance

c.

economic and social resources to meet their human needs

d.

good health and medical care

ANS: C PTS: 1 REF: page 128 BLM: Higher Order

5. Jeff feels like both an insider and an outsider in his rural community. What term would Robert Park (1928) use to refer to Jeff’s experience?

a.

alienation

b.

being stigmatized

c.

social marginality

d.

anomie

ANS:CPTS:1REF:page 118–119

BLM:Higher Order

6. What name did Erving Goffman give to “any physical or social attribute or sign that so devalues a person’s social identity that it disqualifies that person from full acceptance?”

a.

deviant quality

b.

stigma

c.

negative identity

d.

derogatory label

ANS: B PTS: 1 REF: page 119 BLM: Remember

7. Which of the following is the best example of a stigma?

a.

owning an expensive suit

b.

wearing a psychiatric hospital uniform

c.

carrying a sociology textbook

d.

being right-handed

ANS: B PTS: 1 REF: page 119 BLM: Higher Order

8. Ramandeep is a student, a daughter, a niece, a friend and an employee. How would we refer to this list?

a.

social infrastructure

b.

master statuses

c.

status set

d.

role set

ANS: C PTS: 1 REF: page 120 BLM: Higher Order

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sociology in Our Times 6th Canadian Edition by Murray – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *