Description
Sociology in Our Times 6th Edition By Diana Kendall – Test Bank
Chapter 5–Society, Social Structure, and Interaction
MULTIPLE CHOICE
1. What is the process by which people act toward or respond to other people?
|
a. |
social structure |
|
b. |
social interaction |
|
c. |
psychological behaviour |
|
d. |
group interaction |
ANS: B PTS: 1 REF: page 116 BLM: Remember
2. What is the stable pattern of social relationships that exist within a particular group or society?
|
a. |
social interaction |
|
b. |
structurally patterned behaviour |
|
c. |
social structure |
|
d. |
group interaction |
ANS: C PTS: 1 REF: page 117 BLM: Remember
3. What would a sociological perspective attribute homelessness to?
|
a. |
personal problems of the homeless person |
|
b. |
the growth of affordable housing |
|
c. |
poverty |
|
d. |
employment |
ANS: C PTS: 1 REF: page 129 BLM: Remember
4. What do most Canadians who have never experienced homelessness tend to take for granted?
|
a. |
happiness |
|
b. |
love and acceptance |
|
c. |
economic and social resources to meet their human needs |
|
d. |
good health and medical care |
ANS: C PTS: 1 REF: page 128 BLM: Higher Order
5. Jeff feels like both an insider and an outsider in his rural community. What term would Robert Park (1928) use to refer to Jeff’s experience?
|
a. |
alienation |
|
b. |
being stigmatized |
|
c. |
social marginality |
|
d. |
anomie |
ANS:CPTS:1REF:page 118–119
BLM:Higher Order
6. What name did Erving Goffman give to “any physical or social attribute or sign that so devalues a person’s social identity that it disqualifies that person from full acceptance?”
|
a. |
deviant quality |
|
b. |
stigma |
|
c. |
negative identity |
|
d. |
derogatory label |
ANS: B PTS: 1 REF: page 119 BLM: Remember
7. Which of the following is the best example of a stigma?
|
a. |
owning an expensive suit |
|
b. |
wearing a psychiatric hospital uniform |
|
c. |
carrying a sociology textbook |
|
d. |
being right-handed |
ANS: B PTS: 1 REF: page 119 BLM: Higher Order
8. Ramandeep is a student, a daughter, a niece, a friend and an employee. How would we refer to this list?
|
a. |
social infrastructure |
|
b. |
master statuses |
|
c. |
status set |
|
d. |
role set |
ANS: C PTS: 1 REF: page 120 BLM: Higher Order
Reviews
There are no reviews yet.