testbankzip

Soundscapes 3rd Edition By Kay Kaufman Shelemay - Test Bank

Soundscapes 3rd Edition By Kay Kaufman Shelemay – Test Bank

$20.00

Edition:
3rd Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Soundscapes 3rd Edition By Kay Kaufman Shelemay – Test Bank

Chapter 04: Music and Migration

MULTIPLE CHOICE

1.Which of the following factors is a variable that can influence the sounds, settings, and significances of immigrant musical life?

a.

The date of an individual’s immigration

b.

Whether the migration was forced or voluntary

c.

The immigrant’s age, gender, and ethnic or religious identity

d.

The immigrant’s economic situation and educational background

e.

All of the above

ANS: E DIF: Easy REF: 165 TOP: Migration

MSC: Conceptual

2.The migration of many people to North and South America in search of new religious and economic opportunities is best described as:

a.

chain migration.

d.

temporary sojourn.

b.

voluntary migration.

e.

None of the above

c.

forced migration.

ANS: B DIF: Easy REF: 166 TOP: Migration

MSC: Applied

3.Which of the following songs best exemplifies music’s ability to recount in detail a modern immigration process?

a.

Who Is Walking on the Endless Road

b.

Standing on the Shore

c.

A Thousand Miles from Home

d.

Uncle Ng Comes to the Gold Mountain

e.

Nobody Knows the Trouble I’ve Seen

ANS:DDIF:MediumREF:173

TOP: The Chinese Migration | East Asia MSC: Applied

4.A muyu, such as Uncle Ng Comes to the Gold Mountain, usually includes all of the following musical elements EXCEPT:

a.

vocables.

b.

strophic form.

c.

syllabic text setting.

d.

distinct musical sections based on the story line.

e.

cadences shaped by the linguistic tone at the end of a poetic line.

ANS:BDIF:HardREF:170–174

TOP: The Chinese Migration | East Asia MSC: Applied

5.The song Happy Birthday is an example of what type of text setting?

a.

Polyphonic

d.

Neumatic

b.

Polyrhythmic

e.

Syllabic

c.

Melismatic

ANS:EDIF:MediumREF:173 | 188

TOP: The Chinese Migration | East Asia | The Vietnamese Migration | Southeast Asia

MSC: Applied

6.Singing many notes per syllable of text is what type of text setting?

a.

Polyphonic

d.

Neumatic

b.

Polyrhythmic

e.

Syllabic

c.

Melismatic

ANS:CDIF:MediumREF:173 | 188

TOP: The Chinese Migration | East Asia | The Vietnamese Migration | Southeast Asia

MSC: Factual

7.The principal plucked chordophone in the Arab world is the:

a.

tanpura.

d.

‘ud.

b.

violin.

e.

ho.

c.

sitar.

ANS:DDIF:MediumREF:178

TOP: Arab Migration from the Middle East | Middle East MSC: Factual

8.Which of the following statements about the mawwal Standing on the Shore is true?

a.

It incorporates vocables into many lines of the text.

b.

It includes glissandi in the cadences ending each section.

c.

It comments on the pain of migration by using formal language.

d.

It narrates in detail the various stages of one man’s migration experience.

e.

It uses the image of waves to symbolize communication with the ancestral homeland.

ANS:EDIF:HardREF:176–178

TOP: Arab Migration from the Middle East | Middle East MSC: Applied

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Soundscapes 3rd Edition By Kay Kaufman Shelemay – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *