testbankzip

Strategic Corporate Social Responsibility Sustainable Value Creation 4th Edition By Chandler - Test Bank

Strategic Corporate Social Responsibility Sustainable Value Creation 4th Edition – Test Bank

$20.00

Edition:
4th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Strategic Corporate Social Responsibility Sustainable Value Creation 4th Edition By Chandler – Test Bank

Chapter 4: Stakeholder Theory

Test Bank

Multiple Choice

1. ________ in an organization are the individuals and groups who depend on the firm in order to achieve their personal goals and on whom the firm depends for its existence.

a. Stakeholders

b. Shareholders

c. Directors

d. Consumers

Ans: A

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?
Difficulty Level: Easy

2. Who is usually credited with contemporary stakeholder theory?

a. Frank Pierce

b. Eric Rehnman

c. Ed Freeman

d. Frank Abrams

Ans: C

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?
Difficulty Level: Medium

3. Why do young children not meet the textbook author’s definition of stakeholder?

a. They are not of legal age.

b. They do not have capacity to affect the firm’s operations.

c. They are not interested in stakeholder issues.

d. They are not consumers.

Ans: B

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Who Is a Stakeholder?—A New Stakeholder Definition
Difficulty Level: Easy

4. ________ stakeholders are internal to the firm.

a. Organizational

b. Economic

c. Societal

d. Personal

Ans: A

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?—A New Stakeholder Definition
Difficulty Level: Easy

5. ________ stakeholders include consumers, shareholders, and competitors.

a. Organizational

b. Economic

c. Societal

d. Personal

Ans: B

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?—A New Stakeholder Definition
Difficulty Level: Easy

6. When prioritizing stakeholders, firms may consider which of the following factors?

a. Employee happiness

b. Community desires

c. Supplier demands

d. All of the above

Ans: D

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?
Difficulty Level: Medium

7. Which of the following is NOT one of the five stages of learning organizations go through when developing a sense of corporate responsibility?

a. Defensive

b. Compliance

c. Managerial

d. Offensive

Ans: D

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?—Evolving Issues
Difficulty Level: Medium

8. ________ in an organization is (by definition) any group or individual who can affect or is affected by the achievement of the organization’s objectives:

a. An employee

b. A customer

c. A supplier

d. A stakeholder

Ans: D

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?
Difficulty Level: Easy

9. ________ stakeholders are external to the firm.

a. Organizational

b. Economic

c. Societal

d. Personal

Ans: A

Cognitive Domain: Knowledge

Answer Location: Who Is a Stakeholder?—A New Stakeholder Definition
Difficulty Level: Easy

10. According to the textbook, the businesses most likely to succeed in today’s rapidly evolving global environment will be those best able to

a. meet shareholders’ quarterly growth expectations.

b. build the best senior management team.

c. balance the conflicting interests of multiple stakeholders.

d. state and meet specific CSR objectives.

Ans: C

Cognitive Domain: Comprehension

Answer Location: Which Stakeholders Should Be Prioritized?
Difficulty Level: Medium

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Strategic Corporate Social Responsibility Sustainable Value Creation 4th Edition – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *