testbankzip

Anderson's Business Law & The Legal Environment - Comprehensive Edition (MindTap Course List) 24th Edition - Test Bank

Test Bank For Anderson’s Business Law & The Legal Environment Comprehensive Edition (MindTap Course List) 24th Edition

$30.00

Edition:
24th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Anderson’s Business Law & The Legal Environment – Comprehensive Edition (MindTap Course List) 24th Edition – Test Bank

All the chapters are included 

Chapter 5

True / False

1. The government can regulate business competition and prices.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-1 The Power to Regulate Business

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   10/8/2020 8:37 PM

2. Nobel economist Milton Friedman believes that government regulation of business interferes with the free enterprise system.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-1 The Power to Regulate Business

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   8/11/2020 11:33 AM

3. An agreement between or among horizontal competitors to charge the same price is not per se a violation of the Sherman Act.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-1 The Power to Regulate Business

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   10/8/2020 8:39 PM

4. Governments may regulate business pricing practices but not business credit terms.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-2 Regulation of Horizontal Markets and Competitors

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   10/8/2020 8:40 PM

5. Each of the states and the federal government have statutes and regulations that prohibit unfair methods of competition.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-1 The Power to Regulate Business

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   8/11/2020 11:33 AM

6. The Federal Trade Commission administers the law prohibiting unfair methods of competition.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-1 The Power to Regulate Business

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   8/11/2020 11:33 AM

7. An agreement between real estate brokers to never charge a commission less than 6% is not an example of price fixing.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-2 Regulation of Horizontal Markets and Competitors

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   8/11/2020 11:33 AM

8. The Sherman Act applies only to buying and selling activities, not manufacturing and production activities.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-2 Regulation of Horizontal Markets and Competitors

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   8/11/2020 11:33 AM

9. Having a large percentage of the market is not necessarily a monopoly.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

TOPICS:   5-2 Regulation of Horizontal Markets and Competitors

OTHER:   AACSB Analytic

DATE CREATED:   8/11/2020 11:33 AM

DATE MODIFIED:   8/11/2020 11:33 AM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Anderson’s Business Law & The Legal Environment Comprehensive Edition (MindTap Course List) 24th Edition”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Original price was: $30.00.Current price is: $25.00.