testbankzip

Test Bank For Automotive Engines Diagnosis Repair and Rebuilding 9th Edition Tim Gilles

Test Bank For Automotive Engines Diagnosis Repair and Rebuilding 9th Edition By Tim Gilles

$30.00

Edition:
9th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Test Bank For Automotive Engines Diagnosis Repair and Rebuilding 9th Edition Tim Gilles

Chapter 5

1. Heated alkaline materials cut grease very well.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

FEEDBACK:   Correct   As the alkaline material is heated, it breaks down the molecular bonds of grease to the material it is attracted to.

Incorrect  

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 5:56 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 5:57 AM

2. A small wire brush on an electric drill is best used for cleaning aluminum surfaces.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

FEEDBACK:   Correct  

Incorrect   Using a steel brush on an aluminum surface will gouge the surface of the softer material.

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 5:58 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 5:58 AM

3. Some blast cleaning methods use baking soda.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

FEEDBACK:   Correct   Baking soda removes the grease and oil present on the cylinder block components and leaves no trace on the component.

Incorrect  

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:06 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 6:06 AM

4. The inside of a dirty engine can harbor hazardous waste.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

FEEDBACK:   Correct   Petroleum-based materials are hazardous to the environment and human beings.

Incorrect  

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:09 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 6:10 AM

5. Alkaline cleaners will remove rust and scale.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

FEEDBACK:   Correct  

Incorrect   Alkaline cleaners are used to remove grease and soft types of material. Scale and rust are too molecularly bonded to the component to be easily removed by alkaline cleansers.

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:10 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 6:11 AM

6. Acid cleaners are used to cut grease and can be used on any petroleum-based material.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

FEEDBACK:   Correct  

Incorrect   Acid cleaners do not cut grease and will only work on rust and scale.

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:11 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 6:12 AM

7. Carburetor cleaners are the most difficult to dispose of.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

FEEDBACK:   Correct   Petroleum-based materials are very hard to dispose of because their fumes can be hazardous.

Incorrect  

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:12 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 6:12 AM

8. After cleaning the engine components with the proper cleaner, you should coat the components with oil or paint the exterior of the components.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

FEEDBACK:   Correct   After cleaning the components, preventing rust can be done by using an oil coating or painting the external engine block.

Incorrect  

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   True / False

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:13 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 6:13 AM

9. Technician A says a hot spray washer is sometimes called a jet washer. Technician B says an advantage of a spray washer is that it cleans oil galleries as well as a hot soak tank. Who is right?

  a.  Technician A

  b.  Technician B

  c.  Both A and B

  d.  Neither A nor B

ANSWER:   a

FEEDBACK:     a.  A hot spray washer is used to clean the external components of a cylinder block. The internal galleries must be cleaned in a more precise way.

  b.

  c.

  d.

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   Multiple Choice

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:13 AM

DATE MODIFIED:   2/21/2023 6:47 AM

10. Technician A says hazardous waste laws regulating solvent disposal do not apply to water-based solvents. Technician B says Stoddard solvent is usually recycled. Who is correct?

  a.  Technician A

  b.  Technician B

  c.  Both A and B

  d.  Neither A nor B

ANSWER:   b

FEEDBACK:     a.

  b.  Since Stoddard solvent is mineral spirit based, it can be recycled.

  c.

  d.

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   Multiple Choice

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:20 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 6:21 AM

11. Technician A says carbon-removal additives work well when added prior to removing the engine. Technician B says carbon-removal additives should be used only in a well-ventilated area. Who is right?

  a.  Technician A

  b.  Technician B

  c.  Both A and B

  d.  Neither A nor B

ANSWER:   c

FEEDBACK:     a.

  b.

  c.  As with any petroleum-based solvents, carbon-removal additives should only be used in a well-ventilated area along with time to allow them to dissolve the carbon buildup.

  d.

POINTS:   1

QUESTION TYPE:   Multiple Choice

HAS VARIABLES:   False

DATE CREATED:   1/20/2023 6:22 AM

DATE MODIFIED:   1/20/2023 6:22 AM

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Automotive Engines Diagnosis Repair and Rebuilding 9th Edition By Tim Gilles”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Original price was: $30.00.Current price is: $25.00.