testbankzip

Test Bank For Chemistry 9th Edition

Test Bank For Chemistry 9th Edition

$20.00

Edition:
9th
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Download
Delivery:
Instant Download

Description

Test Bank For Chemistry 9th Edition

Chapter 1: Chemical Foundations
1. Which of the following is an example of a quantitative observation?
A) The piece of metal is longer than the piece of wood.
B) Solution 1 is much darker than solution 2.
C) The liquid in beaker A is blue.
D) The temperature of the liquid is 60°C.
E) At least two of the above (A-D) are quantitative observations.
ANS: D DIF: Easy REF: 1.2
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | scientific method
MSC: Conceptual

2. A quantitative observation
A) contains a number and a unit
B) does not contain a number
C) always makes a comparison
D) must be obtained through experimentation
E) is none of these
ANS: A DIF: Easy REF: 1.2
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | scientific method
MSC: Conceptual

3. Generally, observed behavior that can be formulated into a statement, sometimes
mathematical in nature, is called a(n)
A) observation
B) measurement
C) theory
D) natural law
E) experiment
ANS: D DIF: Easy REF: 1.2
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | scientific method
MSC: Conceptual

4. The statement “The total mass of materials is not affected by a chemical change in those
materials” is called a(n)
A) observation
B) measurement
C) theory
D) natural law
E) experiment
ANS: D DIF: Easy REF: 1.2
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | scientific method
MSC: Conceptual

5. A chemical theory that has been known for a long time becomes a law.
ANS: F DIF: Easy REF: 1.2
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | scientific method
MSC: Conceptual

6. Which of the following metric relationships is incorrect?
A) 1 microliter = 10–6
liters
B) 1 gram = 103
kilograms
C) 103 milliliters = 1 liter
D) 1 gram = 102
centigrams
E) 10 decimeters = 1 meter
ANS: B DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | prefixes
MSC: Quantitative

7. For which pair is the SI prefix not matched correctly with its meaning?
A)
B)
C)
D)
E)
ANS: C DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | prefixes
MSC: Conceptual

8. A metric unit for length is
A) gram
B) milliliter
C) yard
D) kilometer
E) pound
ANS: D DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | base unit
MSC: Conceptual

9. Which of the following is not a unit in the SI system?
A) ampere
B) candela
C) Kelvin
D) meter
E) calorie
ANS: E DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | base unit
MSC: Conceptual

10. Order the four metric prefixes from smallest to largest.
A) nano- < milli- < centi- < kiloB) milli- < nano- < centi- < kiloC) kilo- < centi- < nano- < milliD) kilo- < centi- < milli- < nanoE) centi- < nano- < kilo- < milliANS: A DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | prefixes
MSC: Conceptual

11. 8.1 kilogram(s) contains this many grams.
A)
8.1  10
2
B)
8.1  10
3
C) 81
D) 0.81
E)
8.1  10
3
ANS: B DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | mass
MSC: Conceptual

12. Convert 0.3980 m to mm.
A)
B)
C)
D)
E)
ANS: A DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | prefixes
MSC: Conceptual

13. 6.1 seconds contain this many picoseconds.
A)
6.1  10
12
B)
6.1  10
12
C)
6.1  10
9
D)
6.1  10
9
E)
6.1  10

ANS: A DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | prefixes
MSC: Conceptual

14. 9.49 seconds contain this many nanoseconds.
A) 9.49  10
B) 9.49  10

C) 9.49  10
D) 9.49  10
E) 9.49  10

ANS: B DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | prefixes
MSC: Conceptual

15. The distance of 21 km equals
A) m
B) m
C) m
D) m
E) m
ANS: E DIF: Easy REF: 1.3
KEY: Chemistry | general chemistry | general concepts | measurement | SI unit | prefixes
MSC: Conceptual

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Chemistry 9th Edition”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Original price was: $30.00.Current price is: $25.00.