testbankzip

Operations Management Processes And Supply Chains

Test Bank For Operations Management Processes And Supply Chains 12th Edition

$25.00

Edition:
12th Edition
Format:
Downloadable ZIP File
Resource Type:
Test bank
Duration:
Unlimited downloads
Delivery:
Instant Download

Description

Test Bank For Operations Management Processes And Supply Chains 12th Edition

Chapter 6 Lean Systems

6.1 Continuous Improvement Using a Lean Systems Approach

1) The just-in-time (JIT) philosophy is the belief that cutting inventory and removing non-value-added activities in operations can eliminate waste.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
Keywords: JIT, just-in-time, value added, inventory, non-value-added
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

2) Kaizen is the Japanese term for continuous improvement.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
Keywords: lean systems, inventory, types of waste
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

3) In a lean system, large inventories are not considered a type of waste, because they prevent operator wait times.
Answer: FALSE
Difficulty: Easy
Keywords: lean systems, wait times, types of waste
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

4) In a lean system, an item that is manufactured before it is needed is not considered waste, because it helps keep material flowing through the system.
Answer: FALSE
Difficulty: Moderate
Keywords: lean systems, types of waste, overproduction
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

5) In manufacturing systems, one way to achieve continuous improvement can be to maintain low inventories, and periodically cut safety stocks almost to zero.
Answer: TRUE
Difficulty: Moderate
Keywords: lean systems, manufacturing systems, value added
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.
6) In a lean system, the key to continuous improvement is the understanding that excess capacity or inventory hides problems on the shop floor and thus prevents waste sources from being identified and eliminated.
Answer: TRUE
Difficulty: Easy
Keywords: lean systems, types of waste, inventory
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

7) In lean systems, work-in-process inventory is a direct result of overproduction and waiting.
Answer: TRUE
Difficulty: Moderate
Keywords: lean systems, types of waste, inventory, overproduction, waiting
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

8) Long production runs, poor material flows, and processes that are not tightly linked to one another can cause over 90% of a product’s lead time to be spent waiting.
Answer: TRUE
Difficulty: Moderate
Keywords: lean systems, types of waste, long production runs, material flow, overproduction, waiting
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

9) The just-in-time (JIT) system is a(n):
A) management system of people and procedures to fulfill all delivery deadlines.
B) production system of small-lot manufacturing to reduce work-in-process inventory.
C) materials management system for removing all inventories.
D) integrated system of managing resources, information, and decision processes to eliminate waste.
Answer: D
Difficulty: Moderate
Keywords: JIT, just-in-time, integrated system, waste elimination
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

10) Regarding the Eight Types of Waste that must be eliminated to implement lean systems, excessive movement and material handling of product between processes is part of which general waste category?
A) Motion
B) Transportation
C) Inappropriate Processing
D) Underutilization of Employees
Answer: B
Difficulty: Moderate
Keywords: types of waste, transportation
Learning Outcome: Describe the advantages and disadvantages of various production strategies such as lean, Theory of Constraints, JIT, and Six Sigma
AACSB: Application of Knowledge
Learning Obj.: Describe how lean systems can facilitation the continuous improvement of processes.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Operations Management Processes And Supply Chains 12th Edition”

Your email address will not be published. Required fields are marked *