testbankzip

Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections

Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz

$22.00

Edition:
1st Edition
Format:
Downloadable ZIP File
Resource Type:
Test bank
Duration:
Unlimited downloads
Delivery:
Instant Download

Description

Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz

1. A constant force of 12 N in the positive x direction acts on a 4.0-kg object as it moves from the origin to the point m. How much work is done by the given force during this displacement?

  a. +60 J
  b. +84 J
  c. +72 J
  d. +48 J
  e. +57 J

 

ANSWER:   c
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

2. A 5.0-kg object is pulled along a horizontal surface at a constant speed by a 15-N force acting 20° above the horizontal. How much work is done by this force as the object moves 6.0 m?

  a. 78 J
  b. 82 J
  c. 85 J
  d. 74 J
  e. 43 J

 

ANSWER:   c
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

3. A 2.0-kg projectile moves from its initial position to a point that is displaced 20 m horizontally and 15 m above its initial position. How much work is done by the gravitational force on the projectile?

  a. +0.29 kJ
  b. −0.29 kJ
  c. +30 J
  d. −30 J
  e. −50 J

 

ANSWER:   b
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

4. How much work is done by a person lifting a 2.0-kg object from the bottom of a well at a constant speed of 2.0 m/s for 5.0 s?

  a. 0.22 kJ
  b. 0.20 kJ
  c. 0.24 kJ
  d. 0.27 kJ
  e. 0.31 kJ

 

ANSWER:   b
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

5. A 2.5-kg object falls vertically downward in a viscous medium at a constant speed of 2.5 m/s. How much work is done by the force the viscous medium exerts on the object as it falls 80 cm?

  a. +2.0 J
  b. +20 J
  c. −2.0 J
  d. −20 J
  e. +40 J

 

ANSWER:   d
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

6. A 2.0-kg particle has an initial velocity of  m/s. Some time later, its velocity is m/s. How much work was done by the resultant force during this time interval, assuming no energy is lost in the process?

  a. 17 J
  b. 49 J
  c. 19 J
  d. 53 J
  e. 27 J

 

ANSWER:   a
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

7. A block is pushed across a rough horizontal surface from point A to point B by a force (magnitude P = 5.4 N) as shown in the figure. The magnitude of the force of friction acting on the block between A and B is 1.2 N and points A and B are 0.5 m apart. If the kinetic energies of the block at A and B are 4.0 J and 5.6 J, respectively, how much work is done on the block by the force P between A and B?

  a. 2.7 J
  b. 1.0 J
  c. 2.2 J
  d. 1.6 J
  e. 3.2 J

 

ANSWER:   c
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

8. A constant force of 15 N in the negative y direction acts on a particle as it moves from the origin to the point  m. How much work is done by the given force during this displacement?

  a. +45 J
  b. −45 J
  c. +30 J
  d. −30 J
  e. +75 J

 

ANSWER:   b
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

9. An object moving along the x axis is acted upon by a force Fx that varies with position as shown. How much work is done by this force as the object moves from x = 2 m to x = 8 m?

  a. −10 J
  b. +10 J
  c. +30 J
  d. −30 J
  e. +40 J

 

ANSWER:   c
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

 

10. A body moving along the x axis is acted upon by a force Fx that varies with x as shown. How much work is done by this force as the object moves from x = 1 m to x = 8 m?

  a. −2 J
  b. −18 J
  c. −10 J
  d. −26 J
  e. +18 J

 

ANSWER:   d
POINTS:   2
DIFFICULTY:   Average

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz”

Your email address will not be published. Required fields are marked *