testbankzip

Test Bank For Practical Business Math Procedures 13th Edition By Jeffrey Slater

$25.00

Edition:
13th Edition
Format:
Downloadable ZIP File
Resource Type:
Test bank
Duration:
Unlimited downloads
Delivery:
Instant Download

Description

Test Bank For Practical Business Math Procedures 13th Edition By Jeffrey Slater

Chapter 6 Percents and Their Applications

1) A percent is the result of a number being expressed as a fraction of 100.

Answer: TRUE
Explanation: Review your notes on terminology and vocabulary related to this material.
Difficulty: 1 Easy
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Remember
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

2) 40% is 40 parts out of 1,000.

Answer: FALSE
Explanation: Review your notes on terminology and vocabulary related to this material.
Difficulty: 1 Easy
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Remember
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

3) To convert a decimal to a percent, the decimal point is moved two places to the left.

Answer: FALSE
Explanation: Review your notes on terminology and vocabulary related to this material.
Difficulty: 1 Easy
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Remember
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

4) 0.83 in percent equals 83%.

Answer: TRUE
Explanation: To convert decimal to percent, move the decimal two places to the right and add the % sign
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

5) 0.532 in percent equals 5.32%.

Answer: FALSE
Explanation: To convert decimal to percent, move the decimal two places to the right and add the % sign. 53.2%
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

6) 0.009 in percent equals .9%.

Answer: TRUE
Explanation: To convert decimal to percent, move the decimal two places to the right and add the % sign.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

7) 0.6% means 6/10 of 10%.

Answer: FALSE
Explanation: The first position after the decimal is the tenths and would be read as the tenths of 1%.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (2) Convert percents to fractions.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

8) 0.5% means 5/10 of 1%.

Answer: TRUE
Explanation: The first position after the decimal is the tenths and would be read as the tenths of 1%.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (2) Convert percents to fractions.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

9) Numbers greater than 1% in decimal will have at least two zeros in front of the number.

Answer: FALSE
Explanation: 1% in decimal would be noted as .01, and at the most there would be one zero in front of the number.
Difficulty: 1 Easy
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Remember
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

10) 8/10 of 1% is equal to 0.008.

Answer: TRUE
Explanation: A tenth of a percent would be a tenth of a hundredth, which would be three positions behind the decimal.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

11) To convert a decimal to percent, divide the number by 100 and add the % sign.

Answer: FALSE
Explanation: To convert a decimal to percent, multiply the number by 100 and add the % sign.
Difficulty: 1 Easy
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Remember
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

12) To convert a percent to a decimal, drop the percent sign and move the decimal point two places to the left.

Answer: TRUE
Explanation: The decimal in a percent value moves two positions to the left.
Difficulty: 1 Easy
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Remember
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

13) 72.4% in decimal equals 0.0724.

Answer: FALSE
Explanation: The decimal in a percent value moves two positions to the left. 0.724
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

14) 8 3/4% in decimal equals 0.00875.

Answer: FALSE
Explanation: 8 3/4% is 8.75%; to change percent to decimal, move the decimal point two places to left. .0875
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

15) 6 1/2% in decimal equals 0.065.

Answer: TRUE
Explanation: 6 1/2% is 6.5%; the decimal in a percent value moves two positions to the left.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

16) 1/4 in percent is equal to 250%.

Answer: FALSE
Explanation: 1 divided by 4 is 0.25; 1/4 in percent is 25%.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

17) 3/20 in percent is equal to 15%.

Answer: TRUE
Explanation: 3 divided by 20 is 0.15, or 15%.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

18) To convert a percent to a fraction, attach the percent sign and divide by 100.

Answer: FALSE
Explanation: Remove the percent symbol when converting a percent to a fraction.
Difficulty: 1 Easy
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (2) Convert percents to fractions.
Bloom’s: Remember
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

19) 33% converted to a fraction is 33/100.

Answer: TRUE
Explanation: Percent means divided by 100.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (2) Convert percents to fractions.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

20) 1/7% converted to a fraction is 1/700.

Answer: TRUE
Explanation: Converting a fractional percent means multiplying by 1/100.
Difficulty: 2 Medium
Topic: LU 06-01 Conversions
Learning Objective: 06-01 (1) Convert decimals to percents (including rounding percents), percents to decimals, and fractions to percents.; 06-01 (2) Convert percents to fractions.
Bloom’s: Understand
Type: Static
Accessibility: Keyboard Navigation

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Practical Business Math Procedures 13th Edition By Jeffrey Slater”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Original price was: $30.00.Current price is: $25.00.