testbankzip

Principles of Taxation for Business and Investment Planning 2020 Edition 23rd Edition

Test Bank For Principles of Taxation for Business and Investment Planning 2020 Edition 23rd Edition

$20.00

Edition:
23rd Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Principles of Taxation for Business and Investment Planning 2020 Edition 23rd Edition

Principles of Taxation for Business and Investment Planning, 23e (Jones)

Chapter 5   Tax Research

1) Experienced tax professionals generally can answer most tax questions without the need for tax research.

Answer:  FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

2) A single tax issue may result in multiple research questions.

Answer:  TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

3) The first step in the tax research process is to locate relevant tax law authority.

Answer:  FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

4) The final step in the tax research process is to document and communicate research conclusions.

Answer:  TRUE

Difficulty: 1 Easy

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

5) Effective tax research often omits the first two steps of the tax research process.

Answer:  FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

6) Professional tax research conclusions should always be based on relevant secondary authority.

Answer:  FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

7) A research memorandum is typically less detailed than a client letter in terms of discussing supporting legal authorities.

Answer:  FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

8) Novice tax researchers tend to examine less material in the course of a tax research project than experienced tax researchers.

Answer:  FALSE

Difficulty: 1 Easy

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

9) Tax research typically occurs as part of the tax compliance process; it is rarely important in tax planning.

Answer:  FALSE

Difficulty: 2 Medium

Topic:  The Tax Research Process

Learning Objective:  05-01 Explain and apply the six steps of the tax research process.

Accessibility:  Keyboard Navigation

Type:  Static

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Principles of Taxation for Business and Investment Planning 2020 Edition 23rd Edition”

Your email address will not be published. Required fields are marked *