testbankzip

Test Bank For Psychology: Themes and Variations 10th Edition

Test Bank For Psychology: Themes and Variations 10th Edition

$20.00

Edition:
10th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Test Bank For Psychology: Themes and Variations 10th Edition

Chapter 5 Multiple-Choice Items

MULTIPLE CHOICE

1.The awareness of self, your thoughts, internal sensations, and external stimuli is defined as

a.

consciousness.

b.

hypnosis.

c.

sensation.

d.

perception.

ANS: A PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

TOP: WWW DIF: Understand

2.The awareness of internal and external stimuli defines

a.

wakefulness.

b.

the unconscious.

c.

consciousness.

d.

alertness.

ANS: C PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

DIF: Understand

3.The idea that one’s consciousness continually changes, fluctuates, and wanders characterizes William James’s concept that consciousness is

a.

an incomplete picture puzzle.

b.

a partially submerged iceberg.

c.

a stream.

d.

a flower garden.

ANS: C PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

DIF:Apply

4.If you could tape-record your thoughts, you would find

a.

a system of hierarchically organized cognitions.

b.

one central thought and multiple, related subsidiary thoughts.

c.

an endless flow of ideas that constantly shifts and changes.

d.

an organized system of parallel thoughts.

ANS: C PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

DIF:Apply

5.The example of a new parent who sleeps through a loud thunderstorm, but wakes up the minute his newborn infant begins to cry is used to illustrate that during sleep, there is

a.

no awareness of external stimuli.

b.

a selective awareness of external stimuli.

c.

no awareness of either external or internal stimuli.

d.

an awareness of all external stimuli.

ANS: B PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

DIF:Apply

6.The personal awareness you have of both internal and external stimuli, and your thoughts concerning those stimuli, comprise your

a.

attention.

b.

unconsciousness.

c.

consciousness.

d.

alertness.

ANS: C PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

DIF: Understand

7.William James proposed the concept ____ to describe the continually changing aspect of consciousness.

a.

circadian consciousness

b.

flow of consciousness

c.

stream of unconsciousness

d.

stream of consciousness

ANS: D PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

TOP: WWW DIF: Understand

8.According to Sigmund Freud, conscious and unconscious processes are different

a.

levels of reality.

b.

levels of awareness.

c.

streams of awareness.

d.

streams of consciousness.

ANS: B PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

DIF: Understand

9.Doctors and nurses may try to “watch what they say” when performing surgery because

a.

the concentration of other members of the surgical team is disrupted by unnecessary comments.

b.

people under anesthesia occasionally awaken completely during surgery.

c.

people under anesthesia maintain some awareness and can occasionally hear comments.

d.

the patient’s family members occasionally overhear comments.

ANS: C PTS: 1 REF: 5.1  On the Nature of Consciousness

DIF: Apply

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Psychology: Themes and Variations 10th Edition”

Your email address will not be published. Required fields are marked *