testbankzip

Test Bank For Seeing Sociology An Introduction 3rd Edition By Ferrante

Test Bank For Seeing Sociology An Introduction 3rd Edition By Ferrante

$20.00

Edition:
3rd Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Test Bank For Seeing Sociology An Introduction 3rd Edition By Ferrante

Multiple Choice

1. A self-fulfilling prophecy begins with

a. an accurate assessment of a situation.

b. faulty socialization.

c. the best of intentions.

d. a false definition of a situation.

ANSWER: d

REFERENCES: 168

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – Comprehensive

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: New

2. The statement “If people define their situations as real, they are, in fact, real in their consequences” best describes the

a. informal education.

b. self-fulfilling prophecy.

c. looking-glass self.

d. problem with good intentions.

ANSWER: b

REFERENCES: 168

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: New

3. Caretakers usually talk to babies by telling them what is happening around them. In doing so they are

a. engaged in self-fulfilling prophecies.

b. doing their jobs.

c. defining the situation.

d. teaching baby to be objective.

ANSWER: c

REFERENCES: 164

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: New

4. Don does poorly on a test. He attributes his failure to his heavy work schedule. Don’s explanation emphasizes

a. situational factors.

b. dispositional factors.

c. genetic disposition.

d. historical forces.

ANSWER: a

REFERENCES: 168

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: Pickup

5. Don’s professor believes that Don failed his exam because he doesn’t care about school. The professor’s explanation focuses on

a. situational factors.

b. dispositional factors.

c. genetic disposition.

d. historical forces.

ANSWER: b

REFERENCES: 168

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: Pickup

6. Goffman uses the analogy of __________ to describe the work of impression management.

a. rocket science

b. gardening

c. games

d. theater

ANSWER: d

REFERENCES: 169

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.2

NOTES: Pickup

7. __________ is the sociologist associated with the dramaturgical model of social interaction.

a. Erving Goffman

b. Emile Durkheim

c. Randy Shilts

d. Neil Postman

ANSWER: b

REFERENCES: 169

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.03 – factual

TOPICS: Mod 5.2

NOTES: Pickup

8. A woman discloses that “no one knows I have a husband.” To pull this “reality” off, that woman has to engage in

a. self-fulfilling prophecy.

b. impression management.

c. false attributions.

d. ethnomethodology.

ANSWER: b

REFERENCES: 171

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.2

NOTES: Pickup

9. Impression management is a concept that is part of

a. attribution theory.

b. phenomenology.

c. the dramaturgical model.

d. labeling theory.

ANSWER: c

REFERENCES: 169

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.2

NOTES: Pickup

10. Megan shops for a dress to wear for an upcoming interview so she appears professional. Megan is engaged in

a. back stage behavior.

b. impression management.

c. role strain.

d. role conflict.

ANSWER: b

REFERENCES: 171

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.2

NOTES: Pickup

11. The __________ is the region visible to an “audience” where people feel compelled to present themselves in expected ways.

a. back stage

b. front stage

c. middle stage

d. off stage

ANSWER: b

REFERENCES: 172

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.2

NOTES: New

12. In the back stage, people

a. are on their best behavior.

b. can let their guard down.

c. behave in expected ways.

d. follow the “rules.”

ANSWER: b

REFERENCES: 172

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.2

NOTES: New

13. From a dramaturgical perspective, the presentation of self

a. is a one person show.

b. is never sincere.

c. depends on a supporting cast.

d. thrives in the backstage.

ANSWER: c

REFERENCES: 170

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.2

NOTES: New

14. Ethnomethodology focuses on

a. memories of past experiences.

b. false definitions of the situation.

c. how people present the self to others.

d. the ways in which people work to uphold social order.

ANSWER: d

REFERENCES: 178

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.4

NOTES: Pickup

15. Ethnomethodologists insist that the only way to really penetrate reality is to

a. ask people to explain what is going on.

b. disrupt it.

c. penetrate the backstage.

d. engage in participant observation.

ANSWER: b

REFERENCES: 178

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.4

NOTES: Pickup

16. __________ ask “What can be done to make trouble, to produce and sustain bewilderment and confusion?”

a. Symbolic interactionists

b. Dramaturgical sociologists

c. Ethnomethodologists

d. Conflict theorists

ANSWER: c

REFERENCES: 179

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.4

NOTES: Pickup

17. Sociologist Harold Garfunkel noted that students typically chose __________ to engage in behaviors that disrupt social order.

a. a professor

b. strangers

c. people they knew very well

d. someone they barely know

ANSWER: c

REFERENCES: 179

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.4

NOTES: New

18. Sociologist Harold Garfunkel found that his students were very reluctant to disrupt expectations. He attributed their unwillingness to their wish not to

a. undermine trust.

b. violate personal space.

c. do assignments in general.

d. draw attention to themselves.

ANSWER: a

REFERENCES: 180

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.4

NOTES: Pickup

19. Which one of the following is true about reference groups?

a. A person has to be a member of the reference group for the group to matter.

b. A group to which someone once belonged cannot be a reference group.

c. People use the standards of a reference group to evaluate themselves.

d. A group to which someone hopes to belong cannot be a reference group.

ANSWER: c

REFERENCES: 182

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.5

NOTES: Pickup

20. Jane realizes that her salary ($10.00 per hour) is significantly less than her two colleagues doing the same job. Those friends constitute

a. a comparison reference group.

b. a normative reference group.

c. an outgroup.

d. an audience reference group.

ANSWER: a

REFERENCES: 182

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.5

NOTES: Pickup

21. When speaking to a group of college students, a politician mentions her efforts to increase access to college loans and grants. In this case students are the

a. comparison reference group.

b. normative reference group.

c. outgroup.

d. audience reference group.

ANSWER: d

REFERENCES: 182

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.5

NOTES: Pickup

22. A student earns a 68 on a chemistry test and feels terrible until he learns that the class average was a 48. In this case the class is a(n)

a. comparison reference group.

b. normative reference group.

c. outgroup.

d. audience reference group.

ANSWER: a

REFERENCES: 182

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.5

NOTES: Pickup

23. A group distinguishes itself through symbolic or physical boundaries. An example of a physical boundary is a

a. special hand shake.

b. distinguishing color.

c. gate or fence.

d. secret password.

ANSWER: c

REFERENCES: 183

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.5

NOTES: Pickup

24. Carmen writes, “When I was in high school, there were different groups such as ‘preps,’ ‘hoods,’ and ‘nerds.’ It was easy to tell who belonged to each group simply by looking at their dress and general physical appearance. People who belonged to one group didn’t have much to do with those in the other two groups.” Carmen is describing __________ dynamics.

a. socialization

b. ingroup-outgroup

c. primary-secondary group

d. internalization

ANSWER: b

REFERENCES: 184

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.5

NOTES: Pickup

25. Under which circumstance does the presence of an outgroup unify an ingroup and create an us-versus-them dynamic?

a. When ingroup members respect the outgroup

b. When the ingroup perceives an outgroup as a threat

c. When there are no tensions to exploit for political purposes

d. When both groups are concerned about a third group

ANSWER: b

REFERENCES: 185

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.5

NOTES: Pickup

26. Most Americans have assigned some meaning to a rat, a meaning that rarely evokes “pet.” This example relates to which of the following principles regarding reality construction?

a. Everything in the world has been named and assigned a meaning.

b. People divide reality in zones of varying distances.

c. It is easy to challenge reality.

d. We create reality by locating ourselves in time.

ANSWER: a

REFERENCES: 165

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: Pickup

27. __________ are mental frameworks that allow people to anticipate what will occur in social encounters and to make broad simplistic generalizations.

a. Observations

b. Names

c. Typificatory schemes

d. Time frames

ANSWER: c

REFERENCES: 166

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: Pickup

28. Sociologist Arlie Hochschild extended the work of Erving Goffman by presenting “actors” as not only managing outer impressions but as also managing

a. other people’s impressions.

b. their physical appearance.

c. their surroundings.

d. inner feelings or emotions.

ANSWER: d

REFERENCES: 174

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.3

NOTES: Pickup

29. Javier suppresses feelings of envy at an award ceremony upon losing and makes himself walk over to congratulate the winner. Sociologist Arlie Hochschild called this

a. rationalization.

b. alienation.

c. impression management.

d. emotion work.

ANSWER: d

REFERENCES: 175

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.3

NOTES: Pickup

30. Which one of the following careers is least likely to involve emotional labor as an expected part of the job description?

a. food services

b. funeral director

c. construction worker

d. customer service reps

ANSWER: c

REFERENCES: 175

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.3

NOTES: Pickup

31. Phrases like “I psyched myself up,” “I tried hard not to feel disappointed,” and “I let myself feel sad” get at the effort involved in

a. emotion work.

b. alienation.

c. rationalization.

d. internalization.

ANSWER: a

REFERENCES: 175

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.02 – applied

TOPICS: Mod 5.3

NOTES: Pickup

32. Sociologist Arlie Hochschild makes the case that __________ are under the most pressure to manage their emotions on the job.

a. minorities

b. females

c. males

d. younger workers

ANSWER: b

REFERENCES: 176

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.3

NOTES: Pickup

33. Relative to men, women are expected to manage emotions on the job and to hold jobs that require emotion work. This is because of the cultural belief that women

a. are more authentic about the emotions they display.

b. should lose control of their emotions.

c. have deeper emotions.

d. are practiced at managing emotions.

ANSWER: d

REFERENCES: 176

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.3

NOTES: Pickup

34. Which of the following factors shape the way the world appears to people?

a. The language we speak makes it easy to challenge reality.

b. Typically, people are most interested in remote zones.

c. When the routine is disrupted people work to keep their beliefs about reality intact.

d. Our place in history has little bearing on our view of the world.

ANSWER: c

REFERENCES: 167

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: New

35. When we meet people who defy typifications, we usually

a. change our views about them.

b. pretend to not see the contradiction.

c. break contact with them.

d. consider them exceptions to the rule.

ANSWER: d

REFERENCES: 167

LEARNING OBJECTIVES: SSOC.FERR.15.01 – comprehensive

TOPICS: Mod 5.1

NOTES: New

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Seeing Sociology An Introduction 3rd Edition By Ferrante”

Your email address will not be published. Required fields are marked *