testbankzip

Test Bank For Structure & Function of the Body, 14th Edition

Test Bank For Structure & Function of the Body, 14th Edition

$25.00

Edition:
14th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Test Bank For Structure & Function of the Body, 14th Edition

Thibodeau & Patton: Structure & Function of the Body, 14th Edition

Chapter 05: The Integumentary System and Body Membranes

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. Epithelial membranes do not include:

a.

cutaneous membranes

b.

synovial membranes

c.

serous membranes

d.

mucous membranes

ANS: B DIF: Memorization REF: Page: 90

TOP: Classification of body membranes

2.An example of a cutaneous membrane would be:

a.

the lining of the abdomen

b.

the covering of the lung

c.

skin

d.

the lining of a joint

ANS: C DIF: Memorization REF: Page: 90

TOP: Epithelial membranes

3. The membrane lining the interior of the thoracic cavity is called the:

a.

visceral pleura

b.

visceral peritoneum

c.

parietal pleura

d.

parietal peritoneum

ANS: C DIF: Memorization REF: Page: 90

TOP:Serous membranes

4.The membrane covering the organs of the abdomen is called the:

a.

visceral pleura

b.

visceral peritoneum

c.

parietal pleura

d.

parietal peritoneum

ANS: B DIF: Memorization REF: Page: 90

TOP:Serous membranes

5.The membrane covering the lungs is called the:

a.

visceral pleura

b.

visceral peritoneum

c.

parietal pleura

d.

parietal peritoneum

ANS: A DIF: Memorization REF: Page: 90

TOP:Serous membranes

6.The membrane lining the interior of the abdominal cavity is called the:

a.

visceral pleura

b.

visceral peritoneum

c.

parietal pleura

d.

parietal peritoneum

ANS: D DIF: Memorization REF: Page: 90

TOP:Serous membranes

7.Which of the following is not a mucous membrane?

a.

Lining of the respiratory tract

b.

Lining of the blood vessels

c.

Lining of the digestive tract

d.

All of the above are examples of mucous membranes

ANS: B DIF: Memorization REF: Page: 91

TOP:Mucous membranes

8.Small sacs lined with synovial fluid in joints are called:

a.

mucocutaneous sacs

b.

parietal sacs

c.

visceral sacs

d.

bursae

ANS: D DIF: Memorization REF: Page: 91

TOP: Connective Tissue membranes

9.Which of the following is not a function of the subcutaneous layer of skin?

a.

Produces melanin to protect skin from the ultraviolet rays of the sun

b.

Stores fat that can be used for food

c.

Protects the underlying tissue by acting as a “shock absorber”

d.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank For Structure & Function of the Body, 14th Edition”

Your email address will not be published. Required fields are marked *