testbankzip

The Exploration of Economics International Edition 6th Edition by Robert L. Sexton - Test Bank

The Exploration of Economics International Edition 6th Edition by Robert L. Sexton – Test Bank

$20.00

Edition:
6th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

The Exploration of Economics International Edition 6th Edition by Robert L. Sexton – Test Bank

Chapter 5—Markets in Motion and Price Controls

TRUE/FALSE

1.If the demand for apples increases at the same time the supply of apples falls, the price of apples will tend to fall.

ANS:FPTS:1REF:p. 135-139

TOP: 5.1 Changes in Market Equilibrium | Changes in Both Supply and Demand

2.An increase in the equilibrium price and the equilibrium quantity would be caused by an increase in supply.

ANS:FPTS:1REF:p. 134

TOP:5.1 Changes in Market Equilibrium | A Change in Supply

3.When both supply and demand shift in the same direction, the change in the equilibrium quantity traded will be in the same direction as the shifting curves.

ANS:TPTS:1REF:p. 135-139

TOP: 5.1 Changes in Market Equilibrium | Changes in Both Supply and Demand

4.The main purpose of government price controls is to keep prices from rising above their equilibrium levels.

ANS:FPTS:1REF:p. 145

TOP: 5.2 Price Controls | Price Controls

5.Price floors get their name from the fact that they represent a minimum price below which the legal price cannot fall.

ANS:TPTS:1REF:p. 147

TOP: 5.2 Price Controls | Price Floors: The Minimum Wage

6.Price ceilings cause surpluses.

ANS:FPTS:1REF:p. 145

TOP: 5.2 Price Controls | Price Ceilings: Rent Controls

7.Either a price floor or a price ceiling will result in a smaller quantity exchanged than if the price was at its equilibrium level.

ANS:TPTS:1REF:p. 145-148

TOP: 5.2 Price Controls | Price Ceilings: Rent Controls

8.An increase in the expected future price of a good may act to increase the present price of the good.

ANS:TPTS:1REF:p. 134

TOP:5.1 Changes in Market Equilibrium | A Change in Demand

9.If there is a ceiling price below the equilibrium level, a decrease in demand will worsen the shortage.

ANS:FPTS:1REF:p. 145

TOP: 5.2 Price Controls | Price Ceilings: Rent Controls

10.One common example of a price ceiling is rent control.

ANS:TPTS:1REF:p. 145

TOP: 5.2 Price Controls | Price Ceilings: Rent Controls

Related Products

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “The Exploration of Economics International Edition 6th Edition by Robert L. Sexton – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *