testbankzip

The Management of Technology And Innovation A Strategic Approach 2nd Edition By Margaret A. White - Test Bank

The Management of Technology And Innovation A Strategic Approach 2nd Edition – Test Bank

$20.00

Edition:
2nd Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

The Management of Technology And Innovation A Strategic Approach 2nd Edition By Margaret A. White – Test Bank

Part 2, Chapter 5—Innovation: Evaluation and Control

MULTIPLE CHOICE

1.One of the key reasons for evaluation and control is:

a.

leaders of firms change

b.

boards of directors change

c.

environments change

d.

mid-level managers change

e.

goals change

ANS: C PTS: 1

2.Evaluation can be defined as:

a.

Determining how well the organization is meeting its goals

b.

Annual reviews of employees’ work efforts

c.

Correcting problems within the company

d.

Monitoring the use of technology

e.

Predicting this year’s sales figures

ANS: A PTS: 1

3.Control can be defined as:

a.

where we are compared to where we want to be

b.

the determination of how well the organization is meeting its goals

c.

determining what actions to take to change the firm’s results

d.

re-thinking the business process

e.

changing the compensation system so the firm is better networked

ANS: C PTS: 1

4.Cybernetic control is drawn from:

a.

finance literature

b.

accounting literature

c.

European conceptualization

d.

biology literature

e.

marketing literature

ANS: D PTS: 1

5.Evaluation and control should occur ____ as organizations monitor their current performance and make adjustments as needed or necessary to ensure accomplishment of performance goals in the organization.

a.

Periodically

b.

Constantly

c.

Sporadically

d.

Never

e.

Once in awhile

ANS: B PTS: 1

6.Asking the where we are now compared to where we want to be, what lies ahead that can affect us either positively or negatively, and where we will end up if we continue on this path is used to conduct:

a.

control

b.

the setting of tactical goals

c.

strategic analysis

d.

gap analysis

e.

rewards for employees

ANS: D PTS: 1

7.The evaluation between goals and outcomes is often referred to as a(n) ____ between desired outcomes and actual results.

a.

gap analysis

b.

control

c.

control and evaluation

d.

innovation

e.

first mover

ANS: A PTS: 1

8.To understand what lies ahead for a firm as part of the innovation evaluation and control effort the firm:

a.

scans the environment

b.

sticks to the strategic plan

c.

establishes performance trends

d.

compares current performance to predicted

e.

conducts a gap analysis

ANS: A PTS: 1

 

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “The Management of Technology And Innovation A Strategic Approach 2nd Edition – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Original price was: $30.00.Current price is: $25.00.