testbankzip

The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson - Test Bank

The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson – Test Bank

$20.00

Edition:
14th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson – Test Bank

The Theatre Experience, 14e (Wilson)

Chapter 7   Dramatic Structure and Dramatic Characters

1) The technical term for revelation of background material in a play is

A) imposition.

B) juxtaposition.

C) composition.

D) exposition.

Answer:  D

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Name the differences between episodic and climactic plot structure

2) Another word that means “contrast in the connection of scenes” is

A) exposition.

B) juxtaposition.

C) composition.

D) imposition.

Answer:  B

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Name the differences between episodic and climactic plot structure

3) A ________ reinforces or runs parallel to the major plot in an episodic play.

A) exposition

B) story

C) climax

D) subplot

Answer:  D

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Name the differences between episodic and climactic plot structure

4) Which is NOT a characteristic of extraordinary characters?

A) larger than life

B) prestigious roles such as kings or queens

C) pivotal but minor role

D) depicts characters at their best and worst

Answer:  C

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Recall the traits associated with extraordinary characters

5) A repetition or reenactment of a proceeding or a transaction which has acquired special meaning is called a

A) pattern.

B) serial structure.

C) ritual.

D) tragedy.

Answer:  C

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Identify ritual as dramatic structure

6) An intellectual or artistic movement that breaks with tradition and therefore seems ahead of its time is called ________; literally, it means “advance guard in a military formation.”

A) en garde

B) après-garde

C) surtout garde

D) avant-garde

Answer:  D

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Explain the development of special dramatic structure associated with experimental and avant-garde theatre

7) The main representative character in Henrik Ibsen’s A Doll’s House who to this day serves as a symbol of the modern woman is

A) Hedda Gabler.

B) Varya Trofimov.

C)  Irina Arkadina.

D) Nora Helmer.

Answer:  D

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Recall the distinguishing characteristics of representative or quintessential characters

8) ________ was at the heart of most plot complications in the commedia dell’arte.

A) Capitano

B) Pantalone

C) Harlequin

D) Dottore

Answer:  C

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Recall various kinds of stock characters

9) Minor characters are

A) typically used as a dramatic device by the playwright to move the action along.

B) typically used to be supportive or confidante-like characters for the central character in a play.

C) usually those in which we see only one facet of their personalities.

D) All of these answers are correct.

Answer:  D

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

LO:  Recall characteristics of minor characters

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “The Theatre Experience 14Th Edition By Edwin Wilson – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *