testbankzip

Theatre Brief 12Th Edition By Robert Cohen - Test Bank

Theatre Brief 12Th Edition By Robert Cohen – Test Bank

$20.00

Edition:
12th Edition
Format:
Zip File
Resource Type:
Test Bank
Duration:
Unlimited Downlaod
Delivery:
Instant Download

Description

Theatre Brief 12Th Edition By Robert Cohen – Test Bank

Theatre, Brief, 12e (Cohen)

Chapter 6   The Director

1) Which of the following tasks belong to the director?

A) arranging the financial backing to perform the play

B) arranging for the style of the scenery and props

C) hiring the producer

D) conceptualizing the play and giving it vision and purpose

Answer:  D

Learning Objective:  Identify the role of the director in the theatrical process.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

2) Which of the following is true of the history of the director’s role?

A) Directing has always been a specifically defined role within the theatre company.

B) Directing is an innovation in drama that accompanied the proscenium stage.

C) The idea of an independent director did not exist until the nineteenth century.

D) Directing was done by a triumvirate of elders in ancient Greece.

Answer:  C

Learning Objective:  Recall the history of the figure of the “director.”

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

3) The ancient Greek word for director is

A) didaskalos, meaning “teacher.”

B) himation, meaning “holy one.”

C) spargasmos, meaning “dividing into parts.”

D) tyrannos, meaning “leader.”

Answer:  A

Learning Objective:  Recall the history of the “teacher-director.”

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

4) Which of the following is NOT a possible role undertaken by a professional dramaturg?

A) personally coaching the actors in how to speak really difficult-to-memorize speeches

B) providing historical context for the play

C) writing program notes

D) cutting, trimming, or adapting a script to fit the director’s concept

Answer:  A

Learning Objective:  Recognize the role of the dramaturg.

Bloom’s:  Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

5) André Antoine is primarily known as a(n) ________ director.

A) symbolist

B) absurdist

C) naturalist and idealist

D) expressionist

Answer:  C

Learning Objective:  List some early and influential realist directors.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

6) Which of the following was one of the first directors to study the conventions of realism in an attempt to make their play productions even more lifelike?

A) Arthur Miller

B) Clive Barnes

C) George II, Duke of Saxe–Meiningen

D) Paul Fort

Answer:  C

Learning Objective:  List some early and influential realist directors.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

7) Which of the following directors founded the Théâtre d’Art in Paris in 1890 as a direct assault upon the realist principles espoused by André Antoine?

A) David Belasco

B) Otto Brahm

C) Paul Fort

D) Christopher Lee

Answer:  C

Learning Objective:  Contrast antirealist directors’ work with realist directors.

Bloom’s:  Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

8) Which of the following is true of directors of antirealism?

A) They are led by the goals of realism taken to an extreme.

B) They are unrestrained by rigid formulas with respect to verisimilitude or realistic behavior.

C) They insist on a proper education in classicism to direct.

D) They apply the rituals and forms of the Catholic church to formal staged drama.

Answer:  B

Learning Objective:  Contrast antirealist directors’ work with realist directors.

Bloom’s:  Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

Related Test Bank

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Theatre Brief 12Th Edition By Robert Cohen – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *